Aktuális cikkeink
Szolgáltatásaink
Referenciák
Regisztráció


Azzal minden álláskeresési szakértő egyetért, hogy ha a jelölt kérdez az interjún az mindenképpen szimpatikus az interjúztatónak. Azonban nagyon nem mindegy, hogy mit kérdez az interjúalany. Nézzük a tiltott és ajánlott kérdések listáját!


Vesztes kérdések:

„Mikor számíthatok előléptetésre?” Még nem tettünk le semmit az asztalra, már az előléptetésen járnak a gondolataink, ez semmiképpen nem szimpatikus a leendő munkaadó szemében. Ha úgy érzi, hogy a megpályázott pozíció nem a képességeinek megfelelő, akkor miért erre jelentkezett? Ez a kérdés azt sugallja, hogy nem tervezünk sokáig az adott munkakörben dolgozni.
 
„Mikor számíthatok fizetés emelésre?” Hasonló jellegű gondolatok jelennek meg az interjúztató fejében, mint a fenti kérdésnél. Alapvető elv, hogy először bizonyítson, utána lehet ilyen jellegű kérdésekről szó.
 

Nyerő kérdések
„Kérem, írja le, hogy milyen tulajdonságokkal kellene rendelkeznie a cégnél jó teljesítményt nyújtó személynek!” Ebből a kérdésből látszik a jelölt szeretne jól teljesíteni, ami mindenképpen pozitív benyomást kelt.
 
„Mit várnak ettől a személytől jelen pillanatban, amivel hozzájárulhatna a vállalat munkájához?” A potenciális munkavállaló számára fontos, hogy értéket teremtsen leendő munkahelyén. Nem csak a saját érdekeit nézi, hanem azt is, hogy hogyan tud hozzájárulni a vállalat sikereihez?
 
„Meséljen arról, hogy hogyan illeszkedne a képbe a munkám, illetve az általam betöltött szerep!” Látszik, hogy a pályázó szeretné megérteni, átlátni feladatit, illetve azt, hogy hogyan illeszkedik a meghirdetett munkakör a munkafolyamatokba, szervezetbe.
 
Navigáció