Aktuális cikkeink
Szolgáltatásaink
Referenciák
Regisztráció


Ma van a boldogság világnapja
2022.03.20. 16:31
2012. június 28-án az Egyesült Nemzetek Közgyűlése elfogadta a 66/281. számú határozatot, amely március 20-át a boldogság nemzetközi napjává nyilvánította. 

A World Happiness Report immár minden évben március 20-án jelenik meg a Boldogság Nemzetközi Napjának ünnepe keretében. 

Az alapötlet Bhutánból származik, ugyanis itt vezették be először a bruttó nemzeti boldogság (GNH) fogalmát, amely a lakosság jólétének mérésére szolgál. 

Azóta a Világboldogság jelentés minden évben kiadásra kerül, s egyre mélyebb és komolyabb adatokat szolgáltat arról, hogy milyen érzelmekben vagyunk benne, hogyan változnak érzelmeink egyes döntések és válsághelyzetek hatására, s alkalmunk nyílik annak felismerésére is, hogy ez milyen kihatással van a mindennapi életünkre -  és viszont. 
Bár Magyarország 3 ponttal jobban teljesített a tavalyi évhez kapcsolódóan (persze nem minden vonulatban, mert például a korrupcióban jócskán élen járunk), de az eredmények olvastán beláthatjuk, van még mit fejlődnünk, hisz a környező, hasonszőrű országok jóval megelőznek bennünket! 
Mindenesetre elgondolkodtató: ha már közgazdászok és komoly elemzők arról értekeznek, hogy a boldogság, mint életérzés hogyan mérhető, s hogy milyen meghatározó az egyes nemzetek életében, akkor talán itt az ideje nekünk, cégvezetőknek is számolnunk ezzel a faktorral. 
Navigáció