Aktuális cikkeink
Szolgáltatásaink
Referenciák
Regisztráció


Az álláskeresés és az új munkahely megtalálása gyakran kihívást jelentő feladat és többször éri elutasítás az embert, mielőtt megtalálná a számára megfelelő munkát.

Ezeket a kudarcokat mindenki másképpen viseli, azonban az tény, hogy nem mindig könnyű pozitívnak maradni ilyen helyzetben. Azt, hogy egy jelölt milyen érzelmi állapotban van, a potenciális munkáltató is megérzi, ezért nagyon fontos, hogy meg tudjuk tartani a motivációnkat és lelkesedésünket még az esetleges rosszabb periódusokban is. Ez a pár tipp abban tud segíteni, hogy meg tudjuk őrizni pozitív hozzáállásunkat az álláskeresés során.

1. Lépj túl az előző munkahelyeden!
Amikor az embert elbocsájtják a munkahelyéről, általában ezt negatívan éli meg. Ha dühösnek érzi magát a volt munkáltatójára, semmiképpen se érzékeltesse, ugyanis ez csak ronthat az esélyein. Elvesztetted a munkádat, ez egy tény, ezt már nem tudod megváltoztatni. Ahelyett, hogy a figyelmed azon van, hogy mennyire kiszúrtak veled, inkább azon gondolkozz el, hogy mit tanultál ebből a helyzetből illetve az eltöltött idő alatt. A potenciális új munkáltatód is értékelni fogja, ha ilyen módon emlékezel az előző munkahelyedre!

2. Tervezd meg a napjaidat!
Elképzelhető, hogy vonzó lenne mindennap délig aludni, azonban a siker kulcsa lehet az, hogy az ember mennyire tud ilyen helyzetben is hatékonyan működni. Érdemes az álláskeresést tekinteni a „munkának” és megtervezni, hogy naponta mennyi időt fogsz foglalkozni vele.

3. Vannak és lesznek rosszabb napok!
Ahogy a mindennapokban, úgy az álláskeresés során is lehet olyan érzése az embernek, hogy „ma semmi sem sikerül”. Ez nem azt jelenti, hogy a következő nap is ilyen lesz. Engedd el az érzést, holnap jobb lesz!

4. Összegezd napjaidat!
Gondolt át minden egyes napodat és néz meg, hogy mi az, amit aznap tettél a számodra megfelelő állás megtalálása érdekében. Ha úgy érzed nem tettél eleget, akkor másnap mit fogsz tenni illetve, mit fogsz másképpen csinálni? Minden nap egy lehetőség a tanulásra, vond le a következtetést, mit tanultál aznap!

5. Képzeld el, hogy milyen a számodra ideális munkahely!
Gondold át, hogy milyen munkát szeretnél! Mik azok a feladatok, amiket végezni szeretnél? Milyen emberekkel szeretnél együtt dolgozni? Képzeld el az ideális munkahelyet és arra fókuszálj, hogy ilyen helyen helyezkedj el. Légy proaktív és azt gondold át, hogy mit tudsz tenni annak érdekében, hogy egy ilyen munkád legyen.

6. Használd tanulásra is az idődet!
Az álláskereséssel töltött idő egy lehetőség arra is, hogy új dolgokat tanulj meg. Mindennap szánj időt arra, hogy új ismeretekkel gazdagodj. Ezáltal növelheted a munkaerőpiaci értékedet és minden megszerzett új tudás szélesíti az esélyeidet a számodra ideális munka megtalálására!

+1. Sportolj!
Akár mielőtt nekiállsz a keresésnek, akár a nap végén, a mozgás segít az endorfin termelésben, melynek következtében sokkal pozitívabban látod a helyzeted. Nem is beszélve a sport jótékony, stressz levezető hatásáról.
 

Navigáció