Aktuális cikkeink
Szolgáltatásaink
Referenciák
Regisztráció


Az, hogy megkapunk-e egy állást nagyban függhet attól. hogy mennyire készültünk fel az interjúra. Az a jelölt, aki nem készült fel a cégből rögtön kiesik. 5+1 tipp, mielőtt elindulunk...

1.   A vállalat / állás leinformálása Az interneten ma már minden szervezetnek megtalálható a honlapja, ami nagyon sok információt tartalmaz leendő munkahelyünkről. Az alábbi pontokból mindenképpen érdemes felkészülni. Mi a cég fő tevékenysége?  Külföldi, vagy a hazai piacon van jelen? Mi jellemző a vállalati kultúrára és milyen értékei vannak?  Amellett, hogy minél több információval rendelkezünk, annál szimpatikusabbak lehetünk az interjúztatónak, végül pedig lehetőségünk nyílik arra, hogy eldöntsük, hogy szeretnénk-e egy ilyen szervezetben dolgozni!
 
 
2.   Tudjuk meg, hogy mit vigyünk magunkkal az interjúra! Elég kellemetlen helyzetbe tud kerülni az interjú alany, amikor nincs nála valamilyen olyan dokumentum, amire szükség lenne. Legegyszerűbb, ha - még mielőtt ez a helyzet kialakulhatna - megkérdezzük, hogy mivel készüljünk? Mit vigyünk magunkkal?
 
3.   Olvassuk el a hirdetést alaposan Fontos, hogy teljesen tisztában legyünk azzal, hogy mi van hirdetésben. Egyrészt számunkra is átfogóbb képet ad a munkáról, másrészt az interjúztatók is értékelik, ha a leendő kolléga képben van és érdeklődik a feladatokról.
 
4.   Tervezzük meg az odajutást! Egy állásinterjúról elkésni nagyon kellemetlen. Vannak olyan cégek, akik nem is fogadják azt a jelöltet, aki bizonyos időnél többet késik. Inkább érjünk oda 15 perccel hamarabb, mint 1 perccel később.
 
5.   Nézzünk utána, hogy milyen idő várható aznap? Az alkalomhoz illő öltözet mellett fontos, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzünk! Az állásinterjú így is egy stresszes helyzet a legtöbb ember számára, semmi szükség arra, hogy még az is elvegye a figyelmünket, hogy eláztunk.
 
+ 1. Összegezzük képességeinket, értékeinket! Ahhoz, hogy magabiztosan tudjunk viselkedni az interjún, fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy miért vagyunk mi a legalkalmasabb jelöltek a munkára. Ha mi sem hisszük el, hogy mi vagyunk a legjobb választás, akkor az interjúztató miért gondolná ezt? Nézzük meg, hogy milyen elvárások vannak a hirdetésben és ezek közül mi melyekkel rendelkezünk. Érdemes ezeket kiemelni és mindig pozitívan fogalmazni!
 

 

Navigáció