Aktuális cikkeink
Szolgáltatásaink
Referenciák
Regisztráció


Vezetői évértékelés
2021.01.01. 05:54

Nem szokványos évet zártunk, s mielőtt elkezdődik valami új, érdemes egy kicsit megállni, összegezni. 

Ismét eltelt egy év, s vezetőként arra biztatom minden vezető társamat, hogy kicsit álljon meg, s összegezze, mi is történt ebben az évben.
Nos, mi kaptunk hideget -  meleget, de álltuk a sarat, s még arra is volt erőnk, hogy megújuljunk. 
Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mit is írhatnék 2020-ról, vajon mi az, ami megmarad majd nekünk ebből az évből. Igen, volt -  van egy COVID-unk, mely rányomta, s még rányomja bélyegét a működésünkre ez tény, de ahogy egész évben nem azok voltunk, akik emiatt siránkoznak, így ez az év sem erről lesz számunkra emlékezetes. 
Nézzük csak, mire érdemes emlékeznünk, szedjük össze, mit vihetünk át a következő évre:

  • Egy megújult, lendületes, folyamatosan bővülő csapatot

Ez az év az abszolút vérfrissítésről szólt: olyan új és kiáló munkatársakkal bővült kis csapatunk, akikre érdemes volt várnunk, s immáron nincs senki olyan közöttünk, aki ne tudna 100%-ban azonosulni kis csapatunkkal, annak céljaival és tevékenységével. 
HR-es gárdánk igazi ütőképes csapattá bővült: Ibolya és Ádám mellé érkezett Adrienn, Anikó és Zsuzsi, s mindhárman nagyon gyorsan be tudtak illeszkedni közénk, s felvenni a munka fonalát, sőt! Új utakat, új lehetőségeket nyitottak a számunkra. 
Gazdasági  oldalról Gertrúd mellett kiderült, hogy bizony Rékának is vannak rejtett tartalékai, s eddig kihasználatlan tudása, üdv a kontrolling területén! 
Két nagyon színvonalas  új tréner kollégát tudhatunk magunkénak: Barbi és Péter igazi gyöngyszemek, akik magasabb szintre emelték nálunk a tréninget a korábbinál is, elismerésem! 
Fejlesztői csapatunk is megújult, Viktor és Zsolt teljesen más működést hozott a fejlesztésbe a korábbiaknál. 
Ez az év rendkívüli módon összekovácsolt bennünket, s akik most alkotják a Consilium magját, igazán figyelemre méltó, értékes munkatársak nemcsak szakmailag, de emberileg is. 
Jó ide bejönni, jó leülni egyeztetni, nincs egyetlen ellenálló, vagy rejtett ellenséges kollégánk sem: az együttműködés, a kölcsönös tisztelet és a megoldásközpontú gondolkodás jellemzi a csapatot. Úgy vélem, jó mintát tudunk mutatni ügyfeleink felé is e téren: önállóan és csapatban is jól működő kis gárda várja őket nálunk az új évben is, még inkább, mint tavaly. 

  • Stabilabb működést

Az év nagyon jó volt arra, hogy korábbi fókuszainkat kicsit elengedjük, s áthelyezzük más területekre: korábban zömmel a tréningek jelentették a munka oroszlán részét, ez évben már átfordult a mérleg nyelve: a HR nagyobb nyomatékkal esik latba - úgy tűnik, a cégvezetőket is megérintették az új idők szelei, immáron ők is tudják, hogy a stabil működéshez stabil humán erőforrás is dukál. 
Hogy megerősítsük a működést, a Pentatrade cég segítségével (köszi Gyuri) olyan új projektmenedzsment , workflow és "mindenamireszükségünkvan" rendszer bevezetése folyik, amely amellett, hogy megkönnyíti a munkánkat, rengeteg időt tesz lehetővé számunkra, amelyet ügyfeleinkre fordíthatunk a jövőben. 
Megkezdtük, s már majdnem a végére is értünk on-line tesztjeink újragombolásának egy kis fejlesztői csapat segítségével, a célunk az, hogy ügyfeleink sokkal gördülékenyebben és sokoldalúbban tudják felhasználni tesztjeinket, s bővíített funkcióval szélesebb legyen a rendelkezésükre álló lehetőség, mint amit korábban megszoktak. 
Néhány HR szolgáltatásunkat átvittük on-line platformra, tökéletesítettük működésüket, s ez évben külön is ügyfeleink rendelkezésére tudjuk majd bocsátani, még több adat és lehetőség tárul majd eléjük ezek használatával. 
Ebben az évben sok új technikai eszközzel, s egy új céges autóval is bővültünk, melyek remélhetőleg emelik munkánk színvonalát -  a gyorsaság területén mindenképp! 

  • Figyelmes és korrekt ügyfeleket

Korábbi, megbízható ügyfeleink mellé új ügyfelek is érkeztek. Van, akivel gyorsan kialakult az összhang, s megtaláltuk a hangot is, a feladatot is, s van, akinél ez nem ment olyan könnyen, s szükség van egy kis alakítgatásra, hogy kölcsönös megelégedettséggel tudjunk egymásra tekinteni. A HR egy olyan széles spektrumot lefedő terület, amelynek csak a cégvezető elképzelése szab és szabhat határt. Ezen a területen nincs két egyforma cég, s nincs két egyformán megfogalmazott elvárásrendszer. Legfontosabb, hogy megismerjük a vezetők céljait és elképzeléseit,  illetőleg a cég stratégiáját, hogy ahhoz alakíthassuk működésünket,  együttműködésünket, így fontos, hogy Ügyfeleink visszajelzéseire folyamatosan számítunk, s a legfontosabbnak a kommunikációt tartjuk ma is.
Meggyőződésem, hogy amelyik cég vezetője veszi a fáradtságot arra, hogy beszélgessen velünk saját cégéről, az gyorsabban halad a fejlődésben, így továbbra is arra biztatom minden kedves Ügyfelünket, hogy szánjon ránk kis időt, beszélgessen velünk, ossza meg elképzeléseit, álmait, hogy tevőlegesen is hozzájárulhassunk azok megvalósulásához. 
A jövőben is fontos számunkra az ügyfelek elégedettsége, ennek érdekében ez évben is történtek változások: 2020-ban több minőségi cserét hajtottunk végre ügyfeleink kérésére, s továbbra is arra biztatjuk őket, hogy minél tőbb értékes visszajelzéssel gazdagítsanak bennünket, mert egyrészt a fejlődést így tudjuk biztosítani, másrészt pedig így fogunk tudni továbbra is megfelelni a felénk megfogalmazott elvárásoknak. 
Ezúton szeretnénk megköszönni Ügyfeleink együttműködését, hogy beszállítóként is partnernek tekintettek bennünket, hogy meghallgatták véleményünket, figyelembe vették szakmai megfontolásainkat, s irányadónak fejlesztési javaslatainkat. Ígérem, hogy ez évben még több újdonságot viszünk Nektek -  Önöknek, amelynek szerintem minden bizonnyal nagyon fogtok örülni! Arra gondoltam, hogy kiemelek közületek egy-két ügyfelet, de rájöttem, hogy nem szívesen tenném: mindenki fontos valamiért, mindenkit kedvelek valamiért, s mindenkiről tudnék egy halom jót mondani. De hát úgyis tudjátok: a HR nem működhet érzelmi elköteleződés nélkül, szívünk együtt dobban a ti cégetekkel, a ti fejlődésetek, haladásotok, rendszer felé menetelésetek a mi igazi eredményünk, így nekünk ugyanazt jelenti, hogy értetek és értünk, nincs különbség. Azon leszünk, hogy ti is érezzétek. 

  • Színvonalas partnerségi kapcsolatokat
Tanácsadó cégként több külsős kolléga, illetve partnercég segítségét is igénybe vettük ez évben -  köszönöm megtisztelő bizalmukat és éves munkájukat. 
Ez az év itt is a cserékről szólt: elengedtük néhány korábbi beszállítónkat, s újakat hoztunk helyettük, természetesen azok, akik lépést tudtak tartani velünk, továbbra is partnereink között találhatók. 
Külön kiemelném néhány partnerünket, akik munkája nélkül mi most nem lehetnénk ott, ahol vagyunk. Ilyenek a Bizalmi Kör, az ECC, a Mind Center, a Kreativo, a Web-Shaga, de említhetném a Menton Jobs-ot, vagy a Pentatrade-et, az E-vendort is, s még számtalan olyan beszállítót, akinek a segítségét igénybe vettük szolgáltatásaink teljesítése során. Köszönjük, s reméljük, az új év újabb együttműködéseket hoz majd Veletek ismét. 
Kialakultak új barátságok cégek és cégvezetők között, olyan értékek és együttműködések, amelyekért már megérte felkelni, nem igaz ?

Summa summarum: ez az év így, visszatekintve nem is volt olyan rossz. Elment, akinek mennie kellett, megérkezett, akinek itt kellett lennie. Elveszett, ami sosem volt a miénk, s megmaradt, aminek meg kellett maradnia. 
Bővültünk, gyarapodtunk, sokat fejlődtünk, összekovácsolódtunk, s immáron újra készen állunk az új évre:
 
"ÚJ IDŐKNEK ÚJ DALAIVAL"
a 2020-as évet lezárom, s bizakodva tekintek a 2021-es évre. 

EZÚTON KÍVÁNOK - KÍVÁNUNK MINDEN EGYES ÜGYFELÜNKNEK NAGYON BOLDOG, EREDMÉNYES ÚJ ÉVET, HOZZA MEG EZ AZ ÉV AZOKAT A SIKEREKET, AMELYEKRE VÁRNAK, S AZOKAT AZ EREDMÉNYEKET, AMELYEKET SZERETNÉNEK! 

 
Darmó Magdolna 
ügyvezető


 
Navigáció