Aktuális cikkeink
Szolgáltatásaink
Referenciák
Regisztráció


Létezik új trend a bérezési politikát illetően?
2021.02.28. 09:47
A válasz egyre inkább egyértelmű igen. 
Korábban megszoktuk az évente egyszeri alkalommal történt felülvizsgálatot a béreket illetően, azonban ha lépést akarunk tartani az egyre inkább kiéleződő munkaerő-piaci bérversennyel, nem árt ezen a szemléleten változtatni. 
A jelen munkavállalója, különösképpen az Y-Z generáció tagjai már sokkal könnyebben váltanak munkahelyet, hosszútávon pedig nem is feltétlenül gondolkoznak egy szervezeten belül maradni (hacsak nincs erre igen jó okuk). 
Sok munkáltató szembesül magas fluktuációval, vagy éppen munkaerő-hiánnyal és/vagy munkabeszüntetéssel, amely legtöbbször a bérek emelése érdekében történik. Éppen ezért, hogy megtarthassuk a jó munkavállalóinkat, mindenképpen érdemes a béremeléseket az év során két lépcsőben véghezvinni, illetve egyéb, atipikus lehetőségeket is beilleszteni a juttatási rendszerbe, mint például az alap-és mozgóbér kialakítása, flexibilis munkavégzés, tulajdonrész-program, egyedi előnyök és megoldások kisgyermekes szülőknek, képzési programok, stb. 
A fenti szükségállapot felismerésére reagált például hazánkban az Auchan is, akik márciustól a minimálbért meghaladó emelést hajtanak végre, ahogy a cikk elején is említettük, két lépcsőben. Hasonlóan magasabb mértékű emelést tervez a Máv és a Volán is. 
Lehet, az Ön szervezetében is érdemes lenne a bérezési struktúrát, javadalmazási rendszert felülvizsgálni? 
Navigáció